У Херсонському театрі актори потрапили під «зливу»

Вистава «Вій. Докудрама» за п'єсою Наталі Ворожбит, що відбулась учора на великій сцені, «порвала» учасників ХХ Міжнародного фестивалю «Мельпомена Таврії».

Актори Чернігівського обласного академічного музично-дараматичного театру ім. Тараса Шевченка зірвали овації, адже глядачі не хотіли відпускати акторів зі сцени, як мінімум хвилин двадцять після завершення вистави.

«Я вчора потрапила під «зливу», яка яскравим дощем п'єси Наталки Ворожбит і акторів Чернігівського театру збила мене з ніг і понесла у неперевершену щасливу театральну країну. Браво драматургу! Браво режисеру! Браво Чернігів!» - своїми враженнями поділилась Заслужена артистка України, завліт театру Любов Калюжна.

Вистава за мотивами повісті Миколи Гоголя «Вій» вразила новими ідеями, свіжістю рішення. У Гоголя був Хома, а тут – Лукас і він француз, який чомусь говорить російською. Двоє французів приїздять в Україну на гостини до своєї «інтернет-знайомої» Оксани і несподівано опиняються у вирі неймовірних подій.

Багато гумору. До того ж жарти сучасні, про сьогодення. «А ще розкажи йому, як ото наш депутат в банера перетворився. Ти ж знаєш, що таке банер?» - розповідає голова родини стара баба Сонька, яку талановито втілила Заслужена артистка України Любов Колесникова.


Докудрама «Вій» – це креативне втілення режисером-постановником, Заслуженим артистом України Андрієм Бакіровим п'єси сучасного українського драматурга Наталії Ворожбит.

Використавши фольклорну гоголівську фабулу, вона майстерно переносить сюжетні події твору у сьогодення.

Еліза СОЛОДКА

Фото Стаса Остроусова

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон