В Олешках відкрили Інклюзивно-ресурсний центр

Вчора, 18 травня, після ремонту приміщення, була відкрита нова комунальна установа Олешківської районної ради «Інклюзивно-ресурсний центр».

Центр відкрито за проектом Благодійного Фонду Марини Порошенко "Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації".


Нова установа знаходиться на території Олешківської гімназії, де надаватимуть комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дітей, а також допомагатимуть їх соціальній адаптації. У новоствореному центрі будуть проводити заняття дітей віком від 2 до 18 років.

Вже на черзі для проведення психолого-педагогічного вивчення записано 46 дітей. І постійно надходять звернення батьків для проведення корекційно-розвиткових занять з вчителем – дефектологом, логопедом, практичним психологом.

Фахівці Центру вже розпочали свою роботу, допоможуть всім дітям реалізувати їхнє право на здобуття освіти – дошкільної та загальної середньої, зокрема, у закладах професійно-технічної освіти.

У педагогів багато планів на майбутнє - для проведення комплексної роботи в центрі потрібні кабінет лікувальної фізкультури, ресурсна та тренінгова кімнати. Крім того, приміщення треба наповнити сучасними меблями та приладдям, щоб створити комфортні умови для навчання.

«З боку районної влади буде зроблено все необхідне для забезпечення умов виховання та навчання, бо діти наше майбутнє!», – зазначив голова Олешківської районної ради Павло ПОТОЦЬКИЙ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон