Віце-прем`єр-міністр Іванна Климпуш-Цинцадзе відвідала Херсонщину

Перебуваючи з робочою поїздкою на Херсонщині, Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції УкраїниІванна Климпуш-Цинцадзе відвідала КПВВ «Каланчак» і «Чаплинка».

Вона поспілкувалася з військовослужбовцями Державної прикордонної служби, які несуть службу на адмінмежі Херсонської області та Автономної Республіки Крим, що перебуває під незаконною окупацією Росії.

Іванну Климпуш-Цинцадзе ознайомили з роботою КПВВ і особливостями несення служби прикордонниками в умовах постійної загрози провокацій з боку окупантів. Ішлося про можливості покращення існуючої інфраструктури КПВВ.

Крім того, Віце-прем'єр-міністр взяла участь у відкритті роботи туристичного хабу «Розвиток туризму в умовах нових громад» на Херсонщині.

У своєму вітальному слові Віце-прем'єр-міністр сказала, що, окрім надання повноважень, децентралізація, накладає на громади додаткову відповідальність. На її думку розвиваючи туризм, громади дають поштовх тектонічним зсувам у свідомості людей.

«Аби зробити свою громаду привабливою, люди мають докласти певних зусиль і дотримуватися певних правил: наприклад, відремонтувати паркани і домовитися більше не залишати сміття біля них. Коли порядку стає більше, «теорія розбитих вікон» працює навпаки. Працюючи над спільною метою, люди будують якісно нові соціальні зв'язки взаємозалежності. Так з'являється довіра, на якій вибудовується дисципліна», – вважає вона.

Також Іванна Климпуш-Цинцадзе взяла участь у святковій ході та відкритті ювілейного ХХ Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії» в місті Херсоні.

Вона наголосила на важливості таких заходів для ефективної культурної дипломатії: «Адже мистецтво є універсальною мовою, яку розуміють скрізь». Вона додала, що сила об'єднаної Європи – в її різноманітті.

«Завдяки таким заходам наш внесок у цю палітру помітний і яскравий», – сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе, побажавши учасникам фестивалю натхнення, а глядачам встигнути відвідати всі його локації.

Управління інформаційної політики ХОДА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон