Литовські партнери навчатимуть херсонців, як лікувати нервову систему

Про це вчора, 18 травня голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер говорив з представниками комісії Міністерства закордонних справ Литви.

До складу поважної литовської комісії увійшли: канцлер Міністерства охорони здоров'я Литви Одета Віткунієне, директор Державного центру психічного здоров'я при Міністерстві охорони здоров'я Она Давідонієне, завідувач відділенням психосоціальної реабілітації Республіканської Каунаської лікарні Раса Думбліаускієне та директор центру психічного здоров'я м.Вільнюс Мартінас Марцинкявічюс.

Владислав Мангер звернувся до гостей із привітальними словами: «Дуже теплі й дружні відносини склалися між нашими країнами. Ми знаємо, як ви підтримуєте нас і реагуєте на наші потреби.

Литва – одна з небагатьох країн, що чітко розуміють реальну проблематику України. Допомога, яку ви сьогодні пропонуєте нам, – неоціненна. Ви завжди підкреслюєте, що Литва – маленька держава. Проте я хочу наголосити: маленька держава з величезним серцем», – зауважив голова обласної ради.



Метою візиту гостей стало обговорення проекту щодо впровадження служб психосоціальної реабілітації в Херсонській та Запорізькій областях. Литовські колеги цього разу оглянуть установи охорони психічного здоров'я та інші лікарні, що братимуть участь у навчанні та впровадженні у себе служби психосоціальної реабілітації.

Пані Одета Віткунієне зазначила, що у навчанні візьмуть участь по 20 фахівців з Херсонської та Запорізької областей. Після курсів на території регіону зможуть працювати мультидисциплінарні бригади для надання, в тому числі військовим, послуг із психосоціальної реабілітації.

Це дозволить адаптувати до життя в суспільстві не тільки осіб з розладами психіки серед цивільного населення, але й осіб з бойовими травмами, посттравматичними стресовими розладами тощо.

За матеріалами Херсонської обласної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон