Андрій Гордєєв: Ми боремося та боротимемося разом!

Голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв звернувся до жителів Херсонщини з нагоди 74 річниці депортації кримськотатарського народу.

Шановні жителі Херсонщини!Представники кримськотатарського народу!

74 рік тому страшні випробування випали на долю кримськотатарського народу, який внаслідок антигуманного рішення тоталітарного сталінського режиму був насильно переселений з історичної батьківщини.

Але незважаючи на всі труднощі і випробування, кримські татари не втратили єдності та вистояли на чужині. Вони знайшли сили повернутися на рідну землю, прагнучи відродити свою багатовікову історію, унікальну культуру і традиції.

Нажаль історія повторюється. Окупація і незаконна анексія Криму Росією відкрила рани депортації, що відбулася у 1944 році. Кримські татари, чия доля сповнена несправедливості, болю і боротьби, на сьогодні знову зіткнулися з політикою тиску і залякування.

У Криму панує поліцейське свавілля, арешти за надуманим приводом, обшуки навіть у культових закладах, депортації лідерів та арешти членів Меджлісу кримськотатарського народу — представницького органу корінного народу Криму.

Прийде час, і кожний, хто здійснив та здійснюватиме злочин проти Української держави та проти прав людини в Криму, постане перед міжнародним та українським судами.

Переконаний, що Українська держава поверне контроль над тимчасово окупованою територією. Не буду сьогодні говорити, що це відбуватиметься швидко і просто.

Але це станеться обов'язково, ми разом відбудуємо новий Крим, в якому будуть забезпечені права й інтереси корінного народу Криму і всіх мешканців півострова, незалежно від їхнього етнічного, мовного та релігійного походження.

І за це ми боремося та боротимемося разом!

Андрій ГОРДЄЄВ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон