Херсонським засудженим – допомога та консультації

На базі філії Державної установи «Центр пробації» в Херсонській області відбувся круглий стіл на тему: «Алгоритм спільних дій під час підготовки до звільнення осіб, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі».

Аби обговорити долю засуджених після звільнення, за круглим столом зібрались представники виправних колоній та слідчого ізолятора області, уповноважені органи з питань пробації Херсонської області, начальник філії Державної установи «Центр охорони здоров'я» Державної кримінально-виконавчої служби України в Херсонській області, представники структурних підрозділів з питань соціального захисту населення обласної державної адміністрації, Департаменту охорони здоров'я ХОДА, начальник відділу Херсонського обласного центру зайнятості, регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Херсонській області, співробітники обласного управління Нацполіції.

- На жаль, особи, які звільняються з місць позбавлення волі часто стикаються з проблемами, які виникають на їх шляху. Це і відсутність паспорта, роботи, сім'ї, житла тощо. Це заважає їм розпочати все з чистого аркушу. Наша мета – підготувати таких осіб до нового життя, шляхом визначення місця проживання, госпіталізації до закладів охорони здоров'я у разі необхідності, працевлаштування працездатних осіб після звільнення. – розповідає начальник філії Державної установи «Центр пробації» в Херсонській області Оксана Кузьміч.

Наразі, на території області знаходиться 4 виправні колонії та СІЗО. Покарання на Херсонщині відбувають 1500 засуджених. А з початку року зі слідчого ізолятора та колоній звільнилося 186 осіб.

- До кінця року ми хочемо розробити план, які саме організації та коли будуть проводити консультації для тих засуджених, яким лишилось відбувати покарання 3 місяці. Ми хочемо допомогти людям повернутись до повноцінного життя. – зазначила Оксана Кузьміч.

Зустрічі подібного формату планують провести у кожному районі області.

Олена ПІМЕНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон