Всесвітній день здоров’я у Херсонському держуніверситеті

З нагоди міжнародного Дня здоров'я, вчора, 12 квітня, у холі головного корпусу Херсонського державного університету відбулося справжнє свято.

Ініціювали проведення заходу кафедра фізичної терапії та здоров'я людини факультету природознавства, здоров'я людини і туризму.

Варто зазначити, що Всесвітній день здоров'я відзначається щорічно 7 квітня починаючи з 1948 року, і цього року знаменується 70-ою річницею. За цей час членами Всесвітньої організації охорони здоров'я стали близько 200 країн світу, в тому числі й Україна.

З вітальним словом до присутніх звернулася в.о.ректора ХДУ Наталія Тюхтенко, декан факультету природознавства, здоров'я людини і туризму Ірина Глущенко та завідувач кафедри фізичної терапії та здоров'я людини Антоніна Гурова.

Вони привітали молодь зі святом та наголосили, що здоров'я – найбільший скарб людини. Також виступаючі побажали усім бути здоровими й процвітання рідному вишу.

Надалі гостей запросили приєднатися до заходів, які проходили у межах свята здоров'я протягом дня. Всі охочі мали змогу виміряти зріст, вагу, гнучкість, артеріальний тиск, частоту серцевих скорочень, пройти пробу Руф'є.

Також студенти та викладачі кафедри фізичної терапії та здоров'я людини провели діагностику стану здоров'я усім бажаючим, майстер-класи з лікувального та оздоровчого масажу, фітнесу, механотерапії.

А завершилося свято здоров'я запальним флешмобом, до якого, пропагуючи здоровий спосіб життя, долучилися не тільки студенти, а й викладачі.

Прес-центр ХДУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон