Креативних херсонців запрошують до творчого майданчика

У Гончарівці продовжує працювати майданчик Maker Space – перспективний простір для креативності, винахідливості, мрійництва.

Саме тут можна скористатися спеціалізованими приладами для здійснення своїх задумів: 3D-ручкою Smartpen-2, Lego Mindstorms EV3, електричною швейною машинкою Janome Decor, плоттером Silhouette CAMEO 3...

І це неповний перелік всього того, що можна не лише побачити, але й випробувати на Maker Space. Адже так круто усвідомлювати, що перед тобою відкритий світ, готовий відгукнутися на твої креативні ідеї.

Для кого ж діє цей творчий майданчик? Відповідь проста: для всіх, хто прагне створювати. Для мейкера неважливі вік, стать, соціальний статус, професія або освіта. Сьогоднішні мейкери можуть бути художниками, дизайнерами, винахідниками, інженерами... І вони в свою чергу поширюють нові знання та підходи, які розвивають спільноту.

Тому завдання Гончарівки – перезнайомити мейкерів і розвинути мейкерську спільноту нашого рідного міста. Саме творчий майданчик Maker Space є місцем розвитку технічної творчості та мистецтва.

Так, на території Maker Space кожні вихідні збираються члени клубу «КОМ» (клуб образотворчого мистецтва). Це неформальне об'єднання художників, до якого входять і члени спілки художників України, і художники-початківці, і дизайнери, і студенти творчих факультетів.

На Maker Space створені всі умови для проведення творчих експериментів, набуття нових навичок і застосування їх на практиці: добре оснащене, світле та просторе приміщення. Саме завдяки цьому члени клубу мають можливість відточувати майстерність передачі гри світла, рис обличчя людини при роботі з натурою, приділяти увагу деталям... А найголовніше – творча зона є місцем цікавого спілкування, професійних дискусій та дозвілля.

Нещодавно у відділі обслуговування користувачів «КОМ» представив виставку своїх робіт. Деякі з них створені саме в книгозбірні. Усі відвідувачі бібліотеки мають можливість отримати естетичну насолоду від цієї виставки.

Тож Гончарівка запрошує всіх серед буденної рутини зазирнути у світ прекрасного.

Херсонська обласна наукова бібліотека імені Олеся Гончара

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон