Обласних депутатів хвилює доля лісів Херсонщини

Сьогодні, 16 березня, під час чергової сесії Херсонської обласної ради, депутати проголосували за направлення зверненнядо Президента України, Прем'єр-міністра України, Голови Верховної Ради України, міністра аграрної політики та продовольства України та Голови Державного агентства лісових ресурсів України щодо відновлення бюджетного фінансування лісогосподарських підприємств Херсонської області. Відповідний документ підготував депутат обласної ради Сергій Рибалко.

Як відомо, у держбюджеті України на 2018 рік не передбачені кошти на фінансову підтримку державних підприємств лісової галузі – так званих лісгоспів. Як наслідок – вони знову залишились без фінансування, що унеможливлює забезпечення охорони лісових насаджень від пожеж та самовільних рубок. Для прикладу, у минулому році в лісових масивах Херсонщини виникло 382 пожежі, що набагато більше, ніж у 2016 році.

Крім того, наразі неможливо проводити відновлення лісів. Всі ці, а також інші проблеми і спонукали обласну раду звернутися до відповідних державних структур за фінансовою підтримкою.

Херсонська обласна рада

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон