В Херсонській облраді розглядали питання розвитку спорту

В тому числі і спортивні питання були розглянуті на засідання постійної комісії Херсонської облради з питань міжнаціональних відносин, культури, науки, освіти, молодіжної політики, фізичної культури та спорту, курортно-туристичної діяльності.

Так, на доопрацювання відправлено питання стосовно сприяння участі команди «Арсенал» у чемпіонаті України по пляжному гандболу, а також проект змін до програми розвитку архівної справи в області на 2017-2021 роки.

Разом з цим, члени комісії не затвердили звіти по двом програмам, що виконувалися у 2017 році, – по обласній цільовій програмі сприяння розвитку громадського суспільства та по програмі розвитку культури і духовності в Херсонській області.

У той же час, депутати підтримали звіти щодо виконання у 2017 році програми розвитку архівної справи в області, програми розвитку інформаційного простору Херсонської області та обласної програми оздоровлення та відпочинку дітей влітку.

Ознайомившись із висновками тимчасової робочої групи з проведення аналізу діяльності ДЮСШ фізкультурно-спортивних товариств, що фінансуються з обласного бюджету, члени комісії підтримали рекомендацію тимчасової робочої групи стосовно створення комунального закладу «Обласна комплексна дитячо-юнацька спортивна школа» Херсонської обласної ради, яка об'єднає роботу двох ДЮСШ – «Спартак» і «Динамо» – та вирішить питання фінансування, забезпечить прозорість витрачених коштів, сприятиме оновленню тренувального інвентарю та покращенню матеріально-технічної бази.

Таке ж рішення прозвучало і по СДЮСШ олімпійського резерву з вільної боротьби «Колос».

Більш того, одноголосно було підтримано резолюцію засідання «за круглим столом» з питань забезпечення розвитку фізичної культури і спорту у м. Херсоні та Херсонській області, що відбулось 13 лютого.

Підтримано виплати обласної стипендії для спортсменів з інвалідністю – учасників ХХІІІ Дефлімпійських ігор, які проходили в турецькому місті Самсун з 18 по 30 липня 2017 року.

Погодилися депутати і з необхідністю надання додаткового бюджетного місця дитині учасника АТО в Херсонському базовому медичному коледжі Херсонської обласної ради. Але відправили на доопрацювання проект перспективного плану створення закладу нового типу на базі Херсонської ЗОШ-інтернат І-ІІІ ступенів ім. Т.Г.Шевченка.

За матеріалами Херсонської обласної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон