Як розвиватиметься аеропорт «Херсон» у найближчі роки

Депутатам Херсонської обласної ради представлено на розгляд проект обласної програми розвитку міжнародного аеропорту «Херсон» на 2018 – 2020 роки.

Програма передбачає подальший розвиток аеропорту та розширення напрямків його роботи, зокрема встановлення регулярного авіаційного сполучення м. Херсона з іншими містами України та країнами-сусідами.

Серед пріоритетних завдань на наступні три роки: придбання обладнання та спеціальних пристроїв для посилення безпеки в аеропорту, модернізація залів прильоту та відльоту, реконструкція та ремонт адміністративної будівлі, аеровокзального комплексу, будівлі льотного загону, реконструкція злітно-посадкової смуги та світлосигнальної системи.

Фінансування планується здійснювати за рахунок коштів державного, обласного бюджетів, власних коштів, фінансової підтримки інвесторів та меценатів.

Постійна комісія обласної ради з питань архітектури, транспорту, будівництва та житлово-комунального господарства, тарифної політики та взаємодії з підприємствами енергетичної галузі погодила програму за умови її доопрацювання згідно рішення обласної ради від 08 вересня 2017 року №599.

Відзначимо, з 2014 по 2017 роки на розвиток аеропорту спрямовано понад 131,9 млн грн, у тому числі: 81,5 млн. грн – з обласного бюджету, 31,5 млн. грн – з обласного бюджету, 18,9 млн. грн – власних коштів аеропорту.

За цей період в аеропорту проведено комплекс робіт з реконструкції аеровокзального комплексу, проведено закупівлю та встановлення метеорологічного обладнання, обладнання для обслуговування повітряних суден, підвищення комфортності для пасажирів та безпеки польотів.

Херсонська обласна рада

P.S. Нагадаємо, що на сьогодні в міжнародному аеропорту «Херсон» успішно працюють щоденні регулярні авіаційні рейси до міст Київ та Стамбул (Туреччина), а також чартерні до м. Анталія (Туреччина) та м. Шарм-еш-Шейх (Єгипет), а на 12 грудня 2017 року херсонський аеропорт прийняв 100-тисячного пасажира.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон