Андрій Гордєєв: основна наша мета - підвищення якості освіти на Херсонщині

Сьогодні, 23-го лютого, разом з народним депутатом України Олександром Співаковським і викладачами Херсонського державного університету проінспектували факультет технологій та сфери обслуговування вишу, що по вул. Перекопській, 3.

Ця будівля має давню історію: тут знаходилася Маріїнсько-Олександрівська жіноча гімназія, евакуйований учительський інститут, а з 1919 року розмістився Херсонський державний педагогічний інститут. Безумовно, роки вплинули на цю колись гарну будівлю.

Тріщини на фасаді, на стелі кабінетів - все це видно неозброєним оком.

Та ми повинні зберегти дану будівлю! Тому я доручив своєму профільному заступникові Олександру Адамчику приступити до розробки проекту по її відновленню, щоб ми з конкретними пропозиціями могли виходити на урядовців і парламентарів. До того ж, відбудовуючи корпус ХДУ, ми не лише зберігаємо історичні об'єкти Херсона, а й створюємо додаткові площі для студентів.

Зазначу, що основна наша мета - підвищення якості освіти на Херсонщині. У нас вже є домовленість з Укроборонпромом і Київським політехнічним інститутом щодо створення Центу підготовки фахівців кібербезпеки, ініціатором якого є Олександр Співаковський.

Для реалізації цього проекту нам необхідні потужності. Одним із варіантів є створення такого центу на базі ХДУ. Наразі факультет технологій та сфери обслуговування потребує капітального ремонту і після його здійснення він зможе виконувати роль даного Центру.

Окрім цього, в наших планах створити в Херсоні медичний інститут або факультет. Для цього у нас є всі умови: клінічна база, освітянська традиція, професура. Також ми маємо три медичні коледжи, які можуть бути основою для підготовки лікарів. Однією з причин створення цього факультету є відсутність кадрів у медичній сфері (близько півтори тисячі) особливо в сільські місцевості.

До того ж, Уряд впроваджує медичну реформу, яка передбачає будівництво амбулаторії по всій області. А хто ж буде працювати?

Адже якісне впровадження цієї реформи – це забезпечення висококваліфікованим кадрами, яких потребує Херсонська область.

У наших спільних планах – 1 вересня цього року вже прийняти абітурієнтів на медичну спеціальність.

Сподіваюсь, за підтримки Уряду, Парламенту та Президента України ми зможемо реалізувати ці проекти і дати нашій молоді можливість здобути якісну освіту на Херсонщині!

Окремо хочу подякувати Олександру Співаковському, який всіляко ініціює та підтримує різні освітянські проекти!

Голова Херсонської ОДА Андрій ГОРДЄЄВ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон