Херсонщина завершила цикл новорічних свят

Вчора, 17 лютого Херсонська громада корейців відзначила Новий рік за східним календарем.

На столах були традиційні корейські ласощі, різноманітна українська кухня. Лідер корейської громади Людмила Видріган розповіла про новорічні звичаї, зробила короткий екскурс в історію громади.

Увазі гостей була представлена стилізована експозиція з елементів корейських прикрас та нарядів, а також "hand made" виробів, які, як виявилося користуються неабияким попитом на європейських та американських ринках.

В період новорічних свят корейці, так само як і українці, а також інші європейські народи багато уваги приділяють родинним зв'язкам. Зустрічаються родичі, діти відвідують батьків.

Маленькі корейці після традиційних привітань, обходять дорослих та отримують від них подарунки, що нагадує наших колядників.

Корейську громаду області привітав «Мистецький шлях домри» - яскравий музичний проект викладачів Школи мистецтв №1 м. Херсона: Лесі Пазушенко та Наталії Юхи.

В концертній програмі була представлена українська, іспанська, а також етнічна болгарська музика.

Так - весело, яскраво і пізнавально херсонська громада корейців відзначила Новий рік за східним календарем. Цикл новорічних свят на Херсонщині завершився.

Георгій БЯНОВ

Фото В'ячеслав Гусаков

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон