На Херсонщині обговорили сезонні та громадські роботи

У Цюрупинському районному центрі зайнятості вчора, 15 лютого, відбулося засідання «круглого столу» на тему «Організація сезонних та громадських робіт – вимога часу».

Серед присутніх були представники органів влади: начальник Управління економічного та аграрного розвитку, інвестицій і туризму Олешківської районної державної адміністрації – Наталія Свірко, представники роботодавців району.

Метою заходу було опрацювання спільних дій між органами місцевого самоврядування, підприємствами та службою зайнятості в підготовці та проведенні сезонних та громадських робіт, своєчасному підборі кадрів на робочі місця з числа осіб, які належать до місцевого населення, а також надання оперативної допомоги громадянам, які вимушено переселилися з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, учасникам антитерористичної операції.

Представниками служби зайнятості виступили директор Цюрупинського районного центру зайнятості Валентина Таранова, провідний фахівець з питань зайнятості Ірина Сікорська.

Валентина Таранова повідомила присутнім про стан ринку праці в Україні і в регіоні, надала вичерпну інформацію щодо результатів роботи в 2017 році з питань зайнятості населення.

Окремо учасники зупинились на оплаті праці та соціальних гарантіях працівників, прийнятих на сезонні роботи, професійної підготовки, перепідготовки безробітних, які направляються на сезонні роботи. Під час проведення «круглого столу» розгорнулась активна бесіда з проблем організації сезонних та громадських робіт в сучасних умовах.

За результатами "круглого столу" отримано згоду від роботодавців на працевлаштування понад 100 осіб з числа безробітних на сезонні роботи.

При підведенні підсумків засідання Валентина Таранова наголосила, що вирішення проблем безробіття потребує певного часу і лише плідна співпраця всіх учасників соціального партнерства допоможе зберегти злагоду і спокій у суспільстві.

Херсонський регіональний центр зайнятості

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон