На Херсонщині відновлять озера в пустелі

Активісти Українського товариства захисту птахів заради своїх підопічних візьмуться розчищати оази в Олешківській пустелі на Херсонщині.

Для цього вони вже відшукали спонсора, котрий допоможе з коштами і технікою.

Директор Національного природного парку "Олешківські піски" Андрій Непрокін каже, що для оздоровлення обрали три пересохлі озера площею від десяти до сорока га в оазах біля сіл Малі Копані та Виноградове.

Їх належить очистити від надлишку рослинності та відновити вільну циркуляцію води, що знову привабить до їх берегів і птаство, і диких тварин. Причому це - лише початок.

На території нацпарку є ще сім вкрай замулених природних водойм, але у його працівників просто немає можливості взятися за їх відродження.

Коштів на це катастрофічно не вистачає: приміром, на весь 2018 рік держбюджетне фінансування усіх потреб НПП "Олешківські піски", за винятком витрат на зарплату й комунальні послуги, становило лише 136 тисяч гривень.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон