Андрій Гордєєв: Народ з глибокою шаною згадує подвиг воїнів – інтернаціоналістів

Сьогодні, 15 лютого, біля меморіального комплексу «Воїнам-інтернаціоналістам» у Херсоні відбувся мітинг до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 29-ій річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.

Віддати шану солдатам, які брали участь у конфліктах за межами нашої держави, та схилити голову у пам'ять тих, кому не судилося повернутися на рідну землю, зібралися воїни-інтернаціоналісти та члени їх сімей, учасники АТО, волонтери, керівництво області, представники громадських організацій, духовенство та жителі міста.

Голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв, який був на мітингу разом із заступником Олександром Адамчиком, звернувся до громадськості: «Народ з глибокою шаною згадує подвиг воїнів – інтернаціоналістів.

І після революції Гідності вони одними з перших пішли на фронт захищати рідну землю і найголовніше – передавати свій досвід молодому поколінню, демонструвати приклад свідомого виконання обов'язків. Їх подвиг довів, що Україна – миротворча нація. Нам не потрібно чужого, але і свого ми не віддамо!».

Дружинам військових, як нікому, відоме почуття печалі й туги за коханими: і живими, що на бойових завданнях, і навіки втраченими, забраними війною.

Зі зворушливою промовою виступила вдова загиблого в Афганістані воїна Людмила Друзякіна: «І зараз йде війна, така ж неоголошена, як і тоді, але вона справжня, на ній по-справжньому гинуть люди. Усе, що нам сьогодні насправді потрібно – це мир».

Подякував воїнам-афганцям за проявлену відвагу і за те, що вони першими стали в лави захисників чотири роки тому, військовий капелан Анатолій Пономарьов, який також брав участь у бойових діях в Афганістані й АТО.

Усіх бійців, загиблих під час виконання військового обов'язку в республіці Афганістан, на території інших держав та на Сході України, вшанували хвилиною мовчання, після чого представники духовенства провели літію.

Після мітингу громадськість запросили взяти участь у церемонії покладання квітів на кладовищі селища Комишани.

Елеонора ГУСЬКОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон