Юрій Бардачов про ситуацію у херсонських вишах

Журналісти звернулись до голови ради ректорів Херсонської області Юрія Бардачова з проханням прокоментувати критичну ситуаціюз опаленням у Херсонському національному технічному університеті та вибори ректорів у двох інших вишах нашого міста - Херсонській державній морській академії та Херсонському державному університеті.

- Юріє Миколайовичу, багато років у ХНТУ під час зими процес навчання студентів зупинявся через холод в аудиторіях. Як вдалось вам кардинально вирішити ситуацію і коли вже з'явиться тепло?

У ХНТУ вже завершується масштабна реконструкція опалювальної системи навчального корпусу №1, 15 лютого будуть проведені пробні пуски теплоносія. Вперше за останні 60 років існування технічного університету вдалось провести капітальний ремонт системи опалення навчального корпусу №1.

Студенти зможуть повернутись у березні на навчання до теплих аудиторій. Велике спасибі від колективу ХНТУ Олександру Cпіваковському за те, що він «підштовхнув» нас на цю справу. Ми завдяки його сприянню отримали 1,5 мільйони гривень від держави і за ці кошти змогли розпочати масштабну реконструкцію.

- Цього тижня вибори у двох вишах – ХДМА та ХДУ, як би прокоментували?

Мене як голову ради ректорів дуже хвилює те, що відбувається у Херсонській державній морській академії (там ситуація неоднозначна), і те, як пройде голосування в найкрупнішому вищому навчальному закладі області – Херсонському держуніверситеті.

Але я сподіваюсь разом з усіма членами ради ректорів, що Олександр Володимирович Співаковський змінить статус почесного члена ради ректорів і стане нашим повноправним колегою. Те, що він зробив для освітянської галузі, робить і продовжуватиме робити і є засадами для того, щоб він очолив ХДУ.

За матеріалами «ХЕРСОН Онлайн»

P.S. Нагадаємо, вибори ректора у Херсонській державній морській академії відбуваються сьогодні, 13 лютого, а керівника Херсонського державного університету обиратимуть 15 лютого поточного року.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон