На Херсонщині на молочну кухню грошей немає, а на піар чиновників є

У місті Олешки на Херсонщині малюків переводять на «сухий пайок». Тут пропонують уже з липня поточного року закрити єдину на весь район молочну кухню, де немовлятам готують сир, кефір та каші на основі натурального молока вищої якості.

І яка працює понад тридцять років без жодних нарікань. У райраді пояснили, що утримання закладу коштує занадто дорого – понад мільйон гривень на рік.

А користуються його послугами всього 45 родин, тож діяльність кухні збиткова. Діти переважно з самих Олешок, та міська влада також не поспішає погоджуватися бодай частково фінансувати їх підгодовування.

Чиновники «доброзичливо» радять підгодовувати малечу сухими сумішами замість натуральних продуктів, чим родини просто шоковані – адже концентрати підходять далеко не всім (можуть виникнути розлади травлення чи алергія). Натомість, собі, дорогоцінним, можновладці ні в чому не відмовляють.

У міському бюджеті на молочну кухню, скажімо, грошей не знайшли. Зате на поширення інформації про те, як місцеві чиновники та депутати посилено дбають про інтереси громади, їх досхочу.

Приміром, Олешківська міськрада цьогоріч уклала три договори про висвітлення своєї діяльності у пресі та виготовлення телевізійних сюжетів на загальну суму 446 тисяч гривень.

Либонь, щастя бачити задоволені фізіономії «слуг народу» на екранах має цілком замінити свіжі кашки та кефіри для хлопчиків та дівчаток. Адже піар у нас такий вітамінізований та калорійний...

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон