У Голій Пристані бібліотека та школа стали міськими

Завершилася багаторічна епопея з голопристанськими районними закладами: школою мистецтв та бібліотекою.

Вона неодноразово висвітлювалася на сторінках «Нового дня» і супроводжувалася, здавалося, нескінченними суперечками між місцевими чиновниками. Віднині комунальне майно, яке раніше було у власності районної ради, належить громаді міста обласного значення.

— На останній сесії міськради своїми голосами депутати затвердили два, без перебільшення, історичні рішення — прийняли від райради у власність будівлю музичної школи та районної бібліотеки як цілісні майнові комплекси, — поінформував голопристанський міський голова Олександр Бабич. — Не новина, що обидва заклади обслуговують переважно мешканців міста, тож тепер ми маємо можливість повноцінно розпоряджатися об'єктами нерухомого майна та належно фінансувати їхню діяльність.

Очільник міста новому надбанню радий, бо нарешті завершилася довготривала тяганина, оповита безліччю безпідставних спекуляцій.

Але зізнається: наразі об'єкти потребують немалих капіталовкладень, адже обидві будівлі перебувають у не зовсім задовільному стані.

Зокрема, у школі проблеми з опаленням, електричними мережами тощо. Вже найближчим часом у мерії планують виготовити проектну документацію для ремонту закладу, а також розробити план модернізації тепер уже міської бібліотеки.

— Ми маємо змінити формат роботи книгозбірні, дещо осучаснити її, — розмірковує на перспективу Олександр Володимирович. — Зараз думаємо над тим, щоб перейняти передовий досвід і створити інформаційно-просвітницький простір, який зміг би об'єднати молодь навколо читальні, залучити до джерел знань підростаюче покоління. Але знову ж треба забезпечити фінансовий ресурс, аби придбати техніку, під'єднати швидкісний інтернет, довести до ладу приміщення. Втім, ми з нетерпінням чекаємо й пропозицій від громадськості міста щодо формату роботи бібліотеки.

Ольга ЮЩЕНКО
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон