Юрій Одарченко: ті, хто поклав своє життя на вівтар захисту України, повинні отримати належне

Народний депутат від Херсонщини Юрій Одарченко зареєстрував проект постанови щодо виконання урядом своїх зобов'язань перед військовими, військовими пенсіонерами та іншими прирівняними до них особами.

Я нагадаю, що 30 серпня 2017 року уряд зробив вигляд, що іде назустріч захисникам Батьківщини та підвищує виплати та пенсії для них. Постанова повинна була набути чинності 1 січня 2018 року.

Проте 27 грудня 2017 року уряд зробив військовим "подарунок під ялинку" - дію Постанови №704 було відкладено на 1 рік (до 1 січня 2019 року). І немає жодних гарантій, що в грудні 2018 року цей строк не відкладуть ще раз.

Проте виплати людям - це не ті речі, коли можна "слово дати - слово забрати". Уряд пообіцяв підвищення виплат - ті, хто поклав своє життя на вівтар захисту України, повинні отримати те, на що вони та їхні сім*ї вже розраховували.

Тому парламент повинен прийняти постанову, якою зобов'язати уряд виконати свою обіцянку. При цьому перерахунок має бути здійснений з 1 січня 2018 року. Сподіваюся на підтримку колег!

Народний депутат України Юрій Одарченко

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон