Унікальний ярмарок вакансій започаткували на Херсонщині

Унікальний ярмарок вакансій започаткували у регіоні. Проводить його обласний Центр розвитку місцевого самоврядування.

Так, його співробітники вирішили допомогти з кадрами нещодавно створеним об'єднаним територіальним громадам. Саме для них вони й набирають фахівців згідно із зібраними заявками.

Потрібні юристи і землевпорядники, сімейні лікарі та педіатри, шкільні викладачі хімії та музики, бібліотекарі та архітектори — загалом майже 60 вакансій.

У містах краю нині таких вакансій обмаль, але там є велика кількість безробітних із відповідною освітою. Тож дехто з них може зважитися змінити місто на село.

Звісно, розмір зарплат у глибинці пропонують не «казковий» — найчастіше від «мінімалки» до семи тисяч гривень. Зате представникам найдефіцитніших на селі спеціальностей, таких як лікарі, вчителі та юристи, пропонують або службове житло, або квартири та будинки за низьку плату, від трьохсот гривень на місяць.

Радник Центру розвитку місцевого самоврядування Херсонщини Анастасія Супрун додає: ярмарок вакансій для об'єднаних територіальних громад триватиме.

І для пошуку потрібних фахівців його організатори надалі активно співпрацюватимуть з обласним центром зайнятості, а також за підтримки європейського проекту ULEAD.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон