В Бериславі відкрили сонячну електростанцію

«Таванська-2» — таку назву має перша фотоелектричная сонячна електростанція, відкрита минулого тижня в Бериславі.

«Хоча це не перший проект нашого підприємства, проте найпотужніший за обсягом виконаних робіт», — розповів генеральний директор індустріальної групи компаній «Рентехно» Євген Ладнич.

Будівництво першої станції потужністю 7,68 МВт тривало півроку. Загальний обсяг інвестицій у неї склав $9 млн. До кінця поточного року заплановано введення ще двох сонячних електростанцій встановленою потужністю 13,5 МВт.

Бізнес цей нині дуже вигідний: завдяки існуючому «зеленому» тарифу галузь сонячної енергетики в Україні є однією з надприбуткових. Не приховує цього і Євген Ладнич: за його словами, вони розраховують на термін окупності станції у Бериславі у 5 років і планують побудувати ще декілька подібних об'єктів на території Бериславського району.

До речі, як повідомляв «Новий день», завдяки будівництву сонячних електростанцій у Бериславі вдалося вирішити проблему стихійних сміттєзвалищ, що багато років існували на їх території.

Олександр ПІТОЄВ
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон