Чи можуть Херсон відключити від газу?

В нашій країні можливо все - життя при сучасній владі «покращилося» настільки, що вона навіть вухом не веде коли приватні фірми відключають цілі міста від постачання газом.

Ціни ростуть кожен день, а от у людей грошей все менше, і все більше шансів на вимерзання.

Наприклад, вчора, 30.01.18, місто Славутич, що у Київської області було повністю відключено від газопостачання через те, що НАК «Нафтогаз України» не виділив для жителів міста необхідні обсяги природного газу на січень цього року через заборгованість».

Як відомо у кожній області, у тому числі і у Херсонській, «облгази» (які є приватною власністю) здійснюють розподіл природного газу який йде магістральним трубопроводами виключно у тому випадку, якщо «замовники» мають підтверджені обсяги (або як їх ще називають – ліміти) природного газу.

Поставки здійснюються виключно у тому випадку, якщо «замовник» має Договори і платить по ним. «Замовниками» в даному випадку виступають як окремі громадяни так і підприємства та установи, які виробляють теплову енергію (опалюють будинки).

У зв'язку з відсутністю у КП УЖКГ міста Славутич підтверджених НАК «Нафтогаз України» обсягів природного газу, через накопичення боргів за попередні період з боку споживачів, на січень 2018 року ПАТ «Київоблгаз» відключило місто від постачання блакитного пального.

У окремому взятому місті «льодовиковий» період вже настав. Хто буде наступним?

Сергій ОСОЛОДКІН

P.S. Цікаво, а от якби відключили Кабмін, Верховну Раду і Адміністрацію Президента, що б вони там «заспівали»? Може б пригадали законодавство, яке стверджує, що вимикати підприємства, які постачають теплову енергію під час опалювального періоду заборонено?

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон