Херсонців залучають до волонтерства

Днями на базі обласної організації Товариства Червоного Хреста України відбувся одноденний обласний семінар лідерів-волонтерів з питання розвитку волонтерського руху в Україніта підготовки до 100 – річчя Товариства Червоного Хреста України.

У тренінгу взяли участь 20 представників міста Херсона, серед яких вісім керівників волонтерських Центрів Дніпровського району, а саме голова Дніпровської районної організації ТЧХ України Чулкова Л. М., волонтери Червоного Хреста: керівник клубу «Лідер» Херсонського Центру позашкільної роботи Адвокатова С. І., педагоги-організатори ЗНЗ №13, 36, 38, СШ №52.

Присутні ознайомилися з історією Міжнародного Товариства Червоного Хреста, емблемами гуманності, отримали інформацію про переможців Всеукраїнського конкурсу «Волонтер року».

Учасники заходу виконували тренінгові вправи зі згуртування команд лідерів-волонтерів, виявлення сфер діяльності волонтера, навчання волонтерів за методом «рівний-рівному», залучення нових членів до волонтерської роботи. Цікавим та корисним було висвітлення питання «Проектного менеджменту», обласних заходів в рамках програми «Підтримка довгострокової соціальної стабільності в Україні».

У рамках підготовки до 100-річчя Товариства Червоного Хреста України, учасниками обласного семінару вирішено провести початкові курси для молодіжних організацій волонтерів-новачків районів міста та Херсонської області.

За матеріалами Управління освіти ХМР

Фото ТЧХУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон