В новостворених на Херсонщині ОТГ призначають на посади всупереч закону?

Ще наприкінці минулого 2017 року депутатами Виноградівської об'єднаної територіальної громади (ОТГ) було прийнято рішенняпро введення до структури Виноградівської сільської ради посади – інспектора праці.

А вже у новому 2018 році - 29 січня, за день до проведення конкурсу на зайняття цієї посади, що відбувся у Виноградівській сільській раді сьогодні 30 січня, місцевим депутатам стало відомо про те, що ймовірний переможець конкурсу вже визначений і ним стане житель селища Брилівка – Дівіль В.І.

Тим більше, що про сам конкурс депутати ОТГ дізналися лише, як то кажуть - від небайдужих громадян, а не від сільського голови Шматенка Сергія Вілійовича, хоча цього дня депутати були присутні у нього на погоджувальній раді. Отже, виходить, що на посади у Виноградівській ОТГ призначаються під грифом «Секретно».

Але ж ці призначення відбуваються з порушенням закону. Зокрема рішення про введення посади інспектора з праці було прийнято 22.12.2017 року, а оголошення про конкурс було опубліковано 18.12.2017 року, тобто ще до введення цієї посади. А ще цікавіше що прийом документів згідно оголошення розпочався ще раніше - з 15 грудня 2017 року до 13 січня 2018 року, який є офіційним вихідним днем.

Такі дії Виноградівського голови ОТГ Шматенка С.В. здійснені з порушенням пункту 6 постанови КМУ від 15.12.2002 року № 169 згідно якої конкурс оголошується на вакантну посаду, однак на час оголошення конкурсу такої посади не існувало взагалі...

Крім того ймовірний (вже відомий) переможець конкурсу на посаду інспектора праці не відповідає кваліфікаційним вимогам цієї посади, оскільки згідно з роз'ясненнями Держпраці від 22.06.2017р. № 6827/1/4-ДП-17 така особа повинна мати вищу юридичну або економічну освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем не нижче молодшого бакалавра або бакалавра, однак ні юридичної ні економічної освіти ймовірний переможець конкурсу не має.

Ось так у Виноградівській ОТГ проходять конкурси без конкурсу! Негоже починати діяльність новостворених ОТГ з порушення закону. Тому депутати Виноградівської ОТГ, для відновлення законності, вирішили звертатися до суду.

Тетяна САФОНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон