На Херсонщині позапланово перевірили пекарню «Райський хліб»

Фахівці Новокаховського міського управління ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області позапланово перевірили пекарню «Райський хліб», яка займається виробництвом хліба, хлібобулочних і кондитерських виробів. Ця перевірка пройшла за бажанням і особистою заявою підприємця

Це показовий випадок, адже в більшості ще спробуйте потрапити на підприємство з контрольною перевіркою, навіть за жалобою споживача, навіть коли хтось отруївся продукцією. Деякі підприємці так уникають перевірок, що доходить до судів. А тут господарка пекарні особисто звернулася.

Як пояснили в ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області, позапланова перевірка підприємств можлива за жалобою або за бажанням самого бізнесмена.

А господарка цієї пекарні звернулася особисто, щоб фахівці встановили відповідність щодо дотримання вимог законодавства про безпеку та окремі показники якості харчових продуктів. Підказали, що й де треба виправити, вдосконалити. Тож перевірка носила рекомендаційний характер.

У Держпродспоживслужбі кажуть, що останнім часом бізнесмени все частіше звертаються до служби з аналогічними заявами. Адже хочуть покращити рівень виробництва, зважаючи на те, що в 2018 році зростає відповідальність щодо державного контролю за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин. Відповідний закон було прийнято тогоріч.

А хліб, як відомо, один із найпоширеніших продуктів харчування, який завжди буде користуватися попитом у споживача. І випічка хліба в усі часи вважалася прибутковою та стабільною справою. Такою вона залишається й нині, вважають фахівці служби.

У нашій країні, на відміну від європейських, ринкова частка мініпекарень майже в три рази менша, а це важливий фактор для розвитку цього напрямку, бо наш ринок усе більше адаптується під європейський, і за міні-пекарнями – велике майбутнє.

Альона ГРЕБЕНЮК
"Гривна. Новий формат"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон