Херсонская коррупция: суд да дело

Херсонский городской суд встал на защиту судьи Дмитрия Гонтаря, отказавшего в отстранении от должности подозреваемого во взятке директора Департамента бюджетаи финансов Херсонского горисполкома Романа Пидперыгоры.

Тогда некоторые херсонские активисты служителя Фемиды публично обвинили в покрывании коррупции.

Сразу после рассмотрения ходатайства в резонансном деле пресс-служба городского суда ответила на резкие высказывания о судье Гонтаре, последовавшие от Херсонской Самообороны: «За більш як десять років роботи Р.Підперигори вперше як того потребує закон у суспільстві, де наразі наче відбувається різних рівнів революція гідності з підлоги власного кабінету власну гідність суддя Д.Гонтар підняти не зміг. Ганьба суддям, котрі покривають корупцію, інші злочини проти суспільства в країні іменем якої виносить ухвали...», (орфография сохранена).

На обвинения ответили в Херсонском городском суде, призвав журналистов к объективности: «Прес-служба Херсонського міського суду Херсонської області повідомляє, що 01 грудня 2017 року в мережі інтернет поширили інформацію, зміст якої може мати наслідки формування у свідомості громадян негативної думки про діяльність судді Гонтаря Д. О. та авторитету суддів, що неприпустимо з огляду на конституційні гарантії незалежності суддів.

...30.11.2017 року слідчим суддею Гонтарем було розглянуто дане клопотання, з урахуванням змісту ухвали Апеляційного суду Херсонської області, та відмовлено у відстороненні від посади директора Департаменту бюджету і фінансів Підперигори Р. С. Висловлена негативна позиція групи «Самооборона» соціальної мережі «Facebook» є суб'єктивною думкою та суб'єктивним висновком, що не може слугувати для об'єктивної оцінки діяльності судді Гонтаря Дмитра Олександровича».

То ли еще будет в этом резонансном деле...

Дарина СОШЕНКО

P.S. Напомним, Романа Пидперигору подозревают в даче неправомерной выгоды сотруднику правоохранительных органов. Сумма взятки – тысяча долларов. Депутата горсовета и директора Департамента бюджета и финансов задержали 26 сентября 2017 года. В судебном заседании прокурор просил для Пидперигоры 2 месяца ареста или залог в 450 тыс. грн.

Суд решил выпустить его под залог в 80 тыс. грн. Следственный судья отстранил чиновника от работы до 27 ноября. Апелляционный суд установил «беспочвенность и необоснованность отстранения» Романа Пидперигоры от занимаемой должности и чиновника восстановили на работе.

При повторном ходатайстве судья Херсонского городского суда Дмитрий Гонтар также отказал в отстранении депутата горсовета от занимаемой должности.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон