Для шукачів роботи на Херсонщині провели семінар

Днями в приміщенні соціально психологічного тренінгового центру Нововоронцовського районного центру зайнятості відбувся семінар для молоді, яка перебуває на обліку в районному підрозділі кримінально-виконавчої інспекції.

Мета семінару - надати інформацію щодо необхідності оформлення легальних трудових відносин працівників з роботодавцями. Також на заході йшлося про послуги служби зайнятості, ознайомлення з основними положеннями законодавства про зайнятість населення та загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття.

Розпочала семінар Альона Кателевська фахівець з питань соціальної роботи з суб¢єктами пробації, яка прочитала присутнім лекцію на тему «Соціальна адаптація людей, які засуджені до покарань, не пов'язаних з позбавленням волі».

Продовжила захід Алла Лавренюк, фахівець з питань зайнятості Нововоронцовського районного центру зайнятості, яка розповіла про порядок реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу та надала вичерпні відповіді на запитання присутніх.

Зокрема, присутніх цікавили питання, щодо оформлення трудових відносин, мінімального розміру заробітної плати, надання консультацій спеціалістами центру зайнятості щодо складання резюме, розміщення його на сайті з пошуку роботи «Труд», критерії відбору на навчання за направленням служби зайнятості та підвищення кваліфікації безробітних безпосередньо у роботодавця.

У заході взяли участь 10 осіб віком від 18 до 35 років.

Впевнені, що отримана інформація допоможе громадянам вирішити питання зайнятості.

Херсонський обласний центр зайнятості

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон