У Херсоні обговорювали українську кухню

Суботнє засідання клубу «Дивослово» у Херсоні було дуже смачним, а все тому, що було присвячене українській кухні.

Народна кухня – це така ж культурна спадщина українського народу, як мова, література, мистецтво; це неоціненний здобуток, яким можна пишатися, який не слід забувати.

Українська кухня складалася протягом віків і з давніх часів відзначалася різноманітністю страв, високими смаковими та поживними якостями. Більшість страв української кухні вирізняються складною рецептурою і складними комбінованими способами їх готування.

Так, під час варіння борщу використовується до 20 складників.

Усі учасники клубу «Дивослово» виявились справжніми поціновувачами української кухні, тому з задоволенням збагачували свою лексику з цієї теми.

Для цього читали фрагмент твору Євгена Гуцала про те, як готується український борщ; вчили слова, які стосуються приготування їжі; описували картинки, на яких були зображені різні страви.

Дивились відео з відомими кухарями, які презентували свої рецепти, і багато хто відразу ж записував їх. А також вчили скоромовки про вареники та біб, і навіть заспівали пісню "А мій милий вареничків хоче!".

Ось такі у нас цікаві та смачні заняття!

Наступного разу учасники клубу ділитимуться власними улюбленими рецептами. Тож приходьте до нас – не пожалкуєте!

Херсонська обласна наукова бібліотека імені Олеся Гончара

© 2022 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: kherson.inform@ukr.net, контакти, архів