Народна кухня – це така ж культурна спадщина українського народу, як мова, література, мистецтво; це неоціненний здобуток, яким можна пишатися, який не слід забувати.
Українська кухня складалася протягом віків і з давніх часів відзначалася різноманітністю страв, високими смаковими та поживними якостями. Більшість страв української кухні вирізняються складною рецептурою і складними комбінованими способами їх готування.
Так, під час варіння борщу використовується до 20 складників.
Усі учасники клубу «Дивослово» виявились справжніми поціновувачами української кухні, тому з задоволенням збагачували свою лексику з цієї теми.
Для цього читали фрагмент твору Євгена Гуцала про те, як готується український борщ; вчили слова, які стосуються приготування їжі; описували картинки, на яких були зображені різні страви.
Дивились відео з відомими кухарями, які презентували свої рецепти, і багато хто відразу ж записував їх. А також вчили скоромовки про вареники та біб, і навіть заспівали пісню "А мій милий вареничків хоче!".
Ось такі у нас цікаві та смачні заняття!
Наступного разу учасники клубу ділитимуться власними улюбленими рецептами. Тож приходьте до нас – не пожалкуєте!