В Херсонській Школі гуманітарної праці з'явиться новий корпус

Незабаром навчально-виховний комплекс «Школа гуманітарної праці» Херсонської обласної ради поповниться новеньким корпусом.

Недобудована будівля вже давно стояла на подвір̕ї гімназії «ШГП» та чекала, коли її приведуть до ладу, але для цього не було відповідних коштів. Завдяки народному депутату України Олександру Співаковському, Кабінет Міністрів України виділив 1,5 мільйони гривень, за які недобудований корпус «ШГП» і буде відновлено.

Херсонська Школа гуманітарної праці користується великим попитом в учнів, які обирають її для навчання. Але не всіх охочих школа може прийняти. Наприклад, за словами її директора Артема Кияновського, учні одинадцятого класу навчаються в приміщенні бібліотеки. Тому, кошти, які були виділені з держбюджету, значно допоможуть розширити школу.

«В новому корпусі буде актовий зал, зал для дитячих конференцій. На базі школи у нас працює кружок для робототехніки та програмування. Також в новому навчальному корпусі розміститься 8 навчальних класів», - зауважив директор НВК «Школа гуманітарної праці» Артем Кияновський.

Ремонтні роботи нового навчального корпусу вже тривають. З їхнім ходом нардеп Олександр Співаковський та депутат Херсонської обласної ради Юрій Рожков ознайомилися сьогодні, 3 листопада.

Екскурсію по недобудованій будівлі корпусу гостям школи провів особисто Артем Олександрович.

«З великим задоволенням завітав на подвір'я «ШГП». Діти повинні відчувати, що є влада, яка робить все для того аби майбутнє було у нас на Херсонщині. І ті кошти, які виділяє Кабмін через відповідні субвенції – залишаються тут, у нас.

Я дуже сподіваюся, що вже через рік, ми зможемо святкувати відкриття цього корпусу, дай Бог, а може, навіть, і скоріше. Це такий подарунок для наших дітей. Взагалі, створення потужного освітнього середовища – та головна мета, заради якої ми працюємо», - сказав народний депутат України Олександр Співаковський.

«Зараз на освіту не кожен звертає увагу. В нашій школі сьогодні немає, навіть, вчительської. У читальній залі бібліотеки навчаються діти. Дуже приємно, що особиста увага Олександра Співаковського дає нам можливість відбудувати цей невеличкий корпус з гарними умовами для наших дітей.

Будувати Європу необхідно в Херсоні, щоб наші діти залишалися з нами», - підкреслив директор «ШГП» Артем Кияновський.

Тетяна ГОЛУНОВА, фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон