Херсонець Михайло Опанащенко «наводить мости» зі світом

Нещодавно виконавчий директор Міжнародної асоціації мостів, тунелів і магістральних доріг (IBTTA) Патрік Джонс (США) з робочим візитом відвідав Україну. Ініціатором цього візиту став херсонець, глава Корпорации "УКРМОСТОБУД" Михайло Опанащенко.

На минулому тижні Міністр інфраструктури України Володимир Омелян провів зустріч із виконавчим директором Міжнародної асоціації мостів, тунелів і магістральних доріг (IBTTA) п. Патріком Джонсом. Сторони обговорили можливості двосторонньої співпраці, зокрема, щодо реалізації концесійних проектів у сфері будівництва доріг, мостів та тунелів.

За його словами, понад 60% мостів та тунелів в Україні значно перевищили граничний термін експлуатації і потребують ремонтів або заміни: «Ми активно відновлюємо автошляхи і мости. Це – наше головне завдання на поточний, наступний рік та на декілька років вперед. Але якщо ми говоримо стратегічно, то концесія – перспектива, яку ми маємо наближати вже сьогодні.

Адже концесійні проекти – звична практика для країн ЄС, США та багатьох інших держав. Ми готуємося до реалізації перших концесійних проектів у сфері дорожнього будівництва, але залізниця та портова галузь також є серед наших пріоритетів. І, звісно, я би вітав американські компанії в Україні, які працюють у кожній з цих сфер, бо світові компанії в Україні – це найкраща промоція країни у міжнародному бізнес-середовищі».

Сторони домовилися про направлення до України експертів Міжнародної асоціації мостів, тунелів і магістральних доріг з метою вивчення перспектив для співробітництва. Також Володимир Омелян та Патрік Джонс висловили готовність підписати двосторонній Меморандум про взаєморозуміння, на основі якого будуватиметься подальша співпраця.

«Наша мета – через відновлення доріг, мостів, через розвиток інфраструктури побудувати сильну країну. Залучення іноземних компаній, від консультування до спільної реалізації проектів, - це можливість логістично та транспортно поєднати Україну з країнами ЄС та прогресивним світом», - заявив Володимир Омелян.

P.S. Міжнародної асоціації мостів, тунелів і магістральних доріг (The International Bridge, Tunnel and Turnpike Association - IBTTA) є світовою асоціацією, що представляє власників об'єктів, операторів об'єктів платного проїзду та підприємств, які їх обслуговують.

Асоціація працює для створення передумов для розвитку і впровадження толінгу (системи платного проїзду), як ефективного засобу фінансування будівництва, обслуговування автомобільних доріг, модернізацію та поліпшення об'єктів транспортної інфраструктури.

Корпорація «УКРМОСТОБУД» є активним членом (IBTTA) та представляє інтереси IBTTA на території України та країн СНД.

На фото smartbrief виконавчий директор The International Bridge, Tunnel and Turnpike Association (IBTTA) Патрик Джонс, керуючий партнер Milligan Partners (США), член The International Bridge, Tunnel and Turnpike Association Мет Мілліган, голова Корпорації «УКРМОСТОБУД» Михайло Опанащенко.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон