Олександр Співаковський: спільними зусиллями нам вдасться захистити права наших громадян

Наша команда продовжує боротися за право мешканців Монастирської Слобідки дихати чистим повітрям та мати спокій вночі.

Це елементарне людське право вони втратили з того часу, як на території колишнього консервного комбінату, впритул до приватних будинків, почав працювати потужний елеватор.

При його будівництві власник явно зекономив на фундаменті та фільтраційному обладнанні, тому в сезон переробки зерна, коли підприємство працює на повну потужність, життя мешканців Слобідки стає просто нестерпним.

Будинки вдень і вночі вібрують разом із елеватором, подвір'я та вулиці вкриваються залишками зерна, а в повітря стає білим від викидів переробки.

І так триває, уявіть собі, вже без малого десять років. Куди тільки не зверталися люди, та все марно. Та з червня цього року, після того, як жителі Слобідки поскаржилися до моєї приймальні, до процесу підключилася наша команда. Були подані депутатські звернення до Міністерства екології, обласної прокуратури, міської ради та ще кількох інстанцій. На жаль, не всюди ми отримували очікувану реакцію на цю людську біду, проте наша команда і я особисто налаштовані все одно домогтися результату.

Цієї п'ятниці був зроблений ще один крок у цьому напрямку. За моїм дорученням депутат міської ради від БПП Сергей Волошинов під час вчорашньої сесії звернувся до міського голови з проханням невідкладно ініціювати проведення перевірки дотримання норм закону під час виділення земельної ділянки під елеватор по вул. Перекопській, 169. Адже, як було з'ясовано нашими юристами, у 2005-2007 роках міська рада надавала дозвіл на проектування та будівництво... складських приміщень.

Натомість замість складів впритул до житлових будинків виріс портовий виробничо-перевантажувальний комплекс із купою причальних гідротехнічних споруд. Як таке могло статися? І чому після того, як контролюючі органи кілька разів припиняли роботу елеватора та штрафували його власників, підприємство й досі продовжує працювати?

Потрібно віддати належне: міський голова Володимир Миколаєнко оперативно відреагував на звернення, яке озвучив депутат Волошинов, і дав доручення ДАБК та інспекції з благоустрою перевірити законність цього будівництва. Зі свого боку інформую, що вже найближчим часом за моєю ініціативою цей об'єкт, який зробив нестерпним життя мешканців Монастирської Слобідки, перевірить ще й екологічна інспекція.

Переконаний: спільними зусиллями нам вдасться захистити права наших громадян і змусити власників елеватору нарешті модернізувати обладнання, яке зараз завдає шкоди здоров'ю мешканців Монастирської Слобідки.

Народний депутат України Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон