У національному парку на Херсонщині квітне браконьєрство

Справжній розквіт браконьєрства стався у пониззі Дніпра по тому, як там припинилося легальне рибальство.

Щойно ця територія відійшла до Національного природного парку «Нижньодніпровський» на Херсонщині, місцеві кооперативи та приватні підприємства втратили можливість для роботи, оскільки не мали спецдозволів на промисел в межах природно-заповідного фонду.

Майже рік вони протестували, та нічого так і не добилися.

Але попит на рибу нікуди не подівся, бо потужності малих ставкових господарств задовольнити його не спроможні. Тому на ринку «правлять бал» ті самі браконьєри: у Херсоні чи не на кожному розі торгують або карасями та коропами, або раками по 150 гривень за кілограм без жодних документів.

Звідки цей товар береться, з'ясувалося в ході рейдів акваторією все того ж НПП «Нижньодніпровський». В ході її патрулювання за тиждень тут вилучили півтора кілометра сіток та близько сотні раколовок. І це лише на двох найближчих до обласного центру дільницях НПП – Олешківській та Білозерській.

На додачу, до браконьєрства долучилися... самі ж працівники Нацпарку. У забороненому просторі Дніпро-Бузького лиману співробітники управління «Херсонрибоохорони» перехопили інспектора «Нижньодніпровського» на моторному човні, маркованому символікою Мінекології України, зі спінінгами та кількома незаконно виловленими коропами (вони були ще живі, тому їх випустили назад до річки).

Директор НПП Олексій Чачібая розпорядився почати за цим обурливим фактом службове розслідування. Та щойно дійшло до «оргвисновків», як той же інспектор... попався на браконьєрстві вдруге, і майже на тому самому місті. Тільки тепер його здобич становили не лише коропи, а й лящі.

«Ловив, ловлю, і ловити буду», - безапеляційно заявив він спантеличеним таким нахабством рибінспекторам. В управлінні «Херсонрибоохорони» були настільки шоковані такою вихваткою, що розмістили повідомлення про це на своєму офіційному сайті під промовистим заголовком «Скільки вовка не годуй, а він все в ліс дивиться».

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон