«Соснова Січ-2017» на Херсонщині зібрала друзів

Козацькі таборування – невід'ємна каховська традиція, яка не просто збирає знайомих та друзів, організовує дозвілля молоді, але й пропагує здоровий спосіб життя, гартує духовні цінності та фізичні якості, нагадує про історію рідного краю, козацьку славу на теренах України й Херсонської області зокрема.

Козацький рух – важливий елемент національно-патріотичного виховання, з яким каховчани справляються на відмінно!

У вересні каховські козацькі курені урочисто відкрили «Соснову січ-2017. Terra Cosaccorum».

Цього року пройшло 24-те таборування каховських козаків. Та навіть більше, відкриття Січі відбулося напередодні святкування Дня працівників фізичної культури та спорту, що неможливо назвати збігом подій.

Адже саме тут, на таборуванні, молодь та школярі отримують козацький вишкіл, вчаться у своїх наставників та тренерів різним навичкам. Участь взяли 7 куренів: «Джура» (ЗОШ №4), «Козацька люлька» (ЗОШ№5), «Скіф» (гімназія), ВПК «Сокіл» (ЦДТ), «Гілея» (Чорнянка), «Патріоти» (Любимівська ЗОШ №1) та скаути зі Снігурівки (Миколаївська обл.).

Тематика дещо нова та незвична: протягом всіх днів таборування гостей супроводжуватимуть середньовічні герої, славнозвісний Робін Гуд.

Організатори запропонували й цікаву стрілецьку програму.

З 2000-го року всі таборування проходили на галявині за лісництвом. І тільки в цьому році каховські козаки змінили місце проведення.

Зібралися у заповідному Малокаховському сосновому урочищі, краса якого зачарувала кожного із присутніх.

Здавши рапорти, піднявши прапори, резиденти Січі виконали національний Гімн України. Не завадив й дощ!

Із привітальним словом виступили організатори та люди, без яких таборування не було б можливим: заступник міського голови Володимир Федченко, постійний меценат таборувань, депутат Каховської районної ради Олександр Бойко, отаман Каховського козачого товариства, депутат Каховської міської ради Олександра Глущенко, начальник відділу у справах молоді та спорту Віктор Зубков та начальник Каховського міськрайонного управління МНС у Херсонській області полковник служби цивільного захисту Ігор Берещенко.

Далі ж традиційно наставників запросили на нараду і розпочали 4-денну насичену програму.

"Каховська Зоря"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон