Де небезпечно дихати у Херсоні

Мешканці житлових будинків поруч із площами та пожвавленими транспортними магістралями Херсона дедалі частіше нарікають на те, що їм нічим дихати - повітря перетворюється на смертоносний "коктейль" зі значним перевищенням рівня допустимої концентрації оксидів вуглецю, фенолу та свинцю.

Відгукнувшись на такі скарги, для оперативного контролю за станом забруднення повітря депутати облради виділили Гідрометцентру Херсонщини 199 тис. грн.

На бюджетні кошти через систему відкритих торгів ProZorro вже придбали три газоаналізатори, установку аспірації (відбору проб) повітря, фотокалориметр вітчизняного виробництва.

Усе це синоптикам, без сумніву, стане в пригоді, адже їхнє лабораторне обладнання не оновлювалося понад два десятки років. Та начальник Гідрометцентру Юрій Кіріяк вважає: це тільки перший крок.

Справді, оперативний контроль повітря та визначення місць, де перебувати без респіратора просто небезпечно, можливий тільки за використання мобільної лабораторії з усією необхідною апаратурою "на борту". Але такий-от пересувний комплекс коштує майже півтора мільйона гривень і грошей на нього поки що не відшукали.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон