У Херсоні обговорили актуальні проблеми юнацького спорту

Днями на факультеті фізичного виховання та спорту Херсонського державного університету відбулася вже традиційна XIІ Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми юнацького спорту».

Пленарне засідання вітальним словом відкрив ректор ХДУ Василь Стратонов. Він зазначив, що здоровий спосіб життя сьогодні задекларований державою і Херсонський державний університет підтримує це гасло. А прикладом цього є факультет фізичного виховання та спорту.

«У нашому виші дійсно міцні, загартовані люди, які дбають про своє здоров'я, а звідси – про майбутнє нашої нації, нашої держави», – наголосив очільник вишу. Та побажав учасникам конференції плідної роботи, гарних результатів, приємного спілкування і започаткування нових проектів.

У свою чергу, декан факультету фізичного виховання та спорту Борис Кедровський у своєму виступі повідомив учасникам конференції, що цього року її можна вважати міжнародною, адже окрім науковців з Миколаєва, Харкова, Вінниці, Луцька, Львова, Кривого Рогу, Чернігова, Запоріжжя та інших регіонів України, до неї долучилися й представники з Польщі.

Також Борис Григорович представив аудиторії гостей та учасників цьогорічної конференції. Серед них: доктори наук, професори Олександр Куц (Вінниця-Херсон), Анатолій Цьось (Луцьк), Анатолій Ровний (Харків), Юрій Ромаскевич (Херсон), Іванна Боднар (Львів), доктор Анджей Сорока (Седльце, Польща), а також кандидати наук, доценти – Світлана Калитка, Василь Пантік, Світлана Індика, Оксана Швець.

Також на пленарному засідання з доповідями виступили учасники конференції щодо актуальних питань фізичного виховання та спорту.

Варто зазначити, що робота наукового заходу була присвячена 5-ти основним напрямкам: «Спортивний відбір і прогнозування в системі підготовки юних спортсменів», «Управління та моделювання в процесі підготовки юних спортсменів», «Гуманітарні та педагогічні аспекти фізичної культури та спорту», «Медико-біологічні та психологічні засади підготовки юних спортсменів», «Стан та перспективи розвитку дитячо-юнацького туризму».

До участі у роботі конференції активно долучилися професорсько-викладацький склад факультету фізичного виховання та спорту ХДУ, магістранти та студенти, слухачі Малої академії наук спільно зі своїми науковим керівниками.

На завершення наукового заходу гості висловили вдячність організаторам конференції за високий рівень проведення, насичену програму й безцінну можливість поспілкуватися у колі спортсменів й науковців. А також заручилися подальшою спільною співпрацею з питань розвитку спорту і здорового способу життя в Україні.

Прес-центр ХДУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон