Хто збагачується на херсонських дітях та ветеранах?

При розподілі коштів міського бюджету Херсона 2017 року явно просліджуються корупційні ризики...

Про це розповів експерт Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень Володимир Молчанов, який провів моніторинг бюджетних програм, ефективності витрачання коштів бюджету 2017 р. у Херсоні.

Так, міська програма «Забезпечення загальної середньої освіти» (КПК 1020), яка ймовірно містить у собі забезпечення безоплатного харчування учнів 1-4 класів, та передбаченого законом безоплатного харчування учнів пільгових категорій старшого віку, на думку експертів, надалі має бути розділено як корупційно-ризикову, і доповнено програмою 3110 «Заходи і заклади з питань дітей та їх соціального захисту», допоки законодавець не передасть цю функцію підрозділам соціального захисту.

Вищенаведене не є констатацією формального порушення конкретних наказів управлінням, оскільки з наявного обсягу паспортів, залишилось невідомим, в якій програмі і яким набором показників управління освіти описує витрати на харчування учнів...

А у програмі «Соціальний захист ветеранів війни та праці» (КПК 3200) незрозуміло, кому та яких підставах та на що саме виділяються кошти. У цій програмі, шляхом уникнення низки показників, порушено принцип доцільності допомоги, а саме, подальшого розподілу її отримувачами – громадськими організаціями серед цільової аудиторії.

І це не перший приклад, коли ми фактично, маємо фінансування заради самого фінансування, коли бюджет Херсона розподіляється уникаючи як конкурсу, так і подальшої перевірки доцільності видатків та їх відповідності статутним завданням...

Політична Херсонщина

P.S. Нагадуємо, що з 2017 року в містах обласного значення та в об'єднаних громадах України впроваджено програмно-цільовий метод формування місцевих бюджетів. Це значить, що відтепер всі видатки оформляються паспортами бюджетних програм, в яких зазначаються конкретні показники виконання, що дозволить оцінити потребу у цих видатках та їх ефективність.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон