Справжня благодійність на Херсонщині

Слово «благодійність» у словниках означає надання безкорисливої допомоги тим, хто її потребує.

Благодійність у людському суспільстві існує тисячоліття. При сучасному темпі життя не завжди вистачає часу подумати про інших, проте все більше і більше людей приєднується до цього процесу.

Кожна людина сама для себе вирішує, яку саме форму благодійності обрати. Це залежить, мабуть, від того, що турбує, чим переймається. Яскравим прикладом того, як можна долучитися до доброї справи, є діяльність Олександра та Наталії Липи.

Засновники ПП «Гармонія» та ПП «Базис-Каховка» створили благодійний фонд «Гармонія», мета якого — стимулювати школярів м. Каховка до отримання максимально великого та якісного об'єму знань з шкільної програми, до прагнення одержати срібну чи золоту медаль.

За умовою фонду, кожен учень, який отримає срібну медаль, одержить міні-грант у сумі — 1000 гривень, золоту медаль — 1500 грн. Нагородження відбудеться на урочистій лінійці в кінці навчального року. Фінансування проводиться щомісячно, виключно із особистих коштів засновників фонду. До того ж, фонд надає щомісячну допомогу у сумі 500 гривень Каховській станції юних натуралістів.

Олександр вважає, що благодійність — це певний крок розвитку будь-якого підприємця як частини суспільства і можливість хоч якийсь його відсоток змінити на краще. Цей проект немає для засновників ніякої фінансової вигоди, у нього не вкладено ніяких політичних лозунгів, ніяких рекомендацій, єдине бажання — заохотити, мотивувати школярів до навчання.

З тієї ж причини надали допомогу і станції юних натуралістів. Активна життєва позиція директора Ольги Радіонової, її підхід до справ надихнули Олександра та Наталію на підтримку станції, спочатку одноразову (корм для тварин, клітки), а далі — більш суттєву.

Справжня благодійність не потребує винагороди, вона закладається у самому вчинку та в добрій волі того, хто дає і співпереживає, це не популізм, а стан душі. Тож сподіваємося, що каховська молодь виправдає покладені на неї надії та отримає заслужену нагороду за старання та сумлінне навчання.

Альона ДЕМЧЕНКО
"Каховська Зоря"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон