Рукотворні ліси Херсонщини знищують палії

На Херсонщині рукотворні ліси горять не стільки внаслідок необережності туристів, як через систематичні умисні підпали.

Цього літа вони набули просто-таки страхітливого поширення.

У Скадовському лісгоспі за один день ліс підпалювали тричі.

У Новокаховського лісництва протягом дня нібито ні з того ні з сього також виникли три вогнища загорянь в одному кварталі, а за тиждень в іншому – ще сім протягом якихось чотирьох годин!

Співробітники ДС НС просто збиваються з ніг: тільки загасили першу пожежу, а вже треба терміново їхати на другу, і так до безкінечності.

В обласному управлінні лісового та мисливського господарства кажуть, що з початку нинішнього року на Херсонщині вже сталося 112 лісових пожеж, в ході яких вогонь знищив чи суттєво пошкодив зелені насадження на території у 69,7 гектара. Це в чотири рази більше, ніж торік на цей самий час (17,9 га). Збитки вже обраховуються мільйонами гривень, і чимала їх частина завдана саме паліями.

Але жодного з них наразі не затримали, і не притягли до відповідальності. Затримувати просто нікому: через припинення держбюджетного фінансування співробітникам лісової охорони, майстрам лісу та лісникам вже півроку не виплачують зарплату, тож вони або звільнилися, або пішли у вимушені відпустки.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон