Мангер взявся за "Арабатську стрілку"

База відпочинку "Арабатська стрілка" на узбережжі Азовського моря у Генічеському районі Херсонщини завжди була проблемним комунальним об'єктом Херсонської обласної ради.

Ось і сьогодні, 29 травня на нараді, яку провів голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер, питань до в.о. керівника КП «Арабатська Стрілка» Олександра Парицького було дуже багато – і від співробітників апарату обласної ради, і від обласних депутатів, які були присутні на зустрічі.

«Неважливо, скільки часу ви проводите на роботі, важливий результат. А результат по базі відпочинку «Арабатська Стрілка» – повний безлад!», – заявив Владислав Мангер.

Після детальної перевірки підприємства, комісія обласної ради на чолі з начальником управління розвитку об'єктів спільної власності територіальних громад області Артуром Овсепяном встановила ряд грубих порушень.

«При відвідуванні пансіонату ми виявили цілий ряд недоліків у веденні бухгалтерії, в роботі парковки, веденні документації і т.д. Все це говорить про те, що вам потрібна постійна допомога і контроль за діями», – зазначила заступник начальника управління Ірина Литвинова. Після чого зачитала акт проведення перевірки з усіма зазначеними порушеннями.

«Крім того, ми впевнені, що ви недостатньо використовуєте наявний ресурс. Підприємство може приносити дохід в рази більше», – резюмував Артур Овсепян.

Слід зазначити, що пояснення в.о. керівника бази відпочинку «Арабатська Стрілка» були непереконливі для присутніх. Тому Владислав Мангер прийняв рішення, з яким погодилися всі учасники зборів.

«Ви там набудували «будиночків» нібито для своїх співробітників, хоча, знали, що цього робити неможна. Це не ваша земля, і не моя, а власність громади. Ваші невиразні відповіді дають мені всі підстави думати, що ви не володієте ситуацією і слабо розумієте, навіщо призначені виконуючим обов'язки.

У ці дні ми створимо Наглядову раду, куди увійдуть по одному депутату з кожної фракції і кілька людей з апарату обласної ради. Без узгодження своїх дій з цими людьми ви більше не зробите жодного кроку.

А на найближчій сесії обласної ради ми приймемо новий Статут цього підприємства, де всі дії і відповідальність керівника будуть прописані детально», – заявив Владислав Мангер.

Також голова обласної ради розпорядився, щоб до 6 червня керівник КП надав обласній раді новий фінансовий план зі збільшенням заробітків підприємства. У свою чергу фахівці апарату облради підготують такий же документ з урахуванням можливих додаткових заробітків для бази відпочинку «Арабатська Стрілка».

Херсонська обласна рада

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон