Екскурсія на рибзавод Херсонщини

Каховська станція юних натуралістів, виконуючи практичну частину програм гуртків еколого-натуралістичного напрямку,в рамках проведення педради та тижня відкритих занять, відвідала Новокаховський рибоводний завод частикових риб у складі 26 вихованців з гуртків «Саду мого дивосвіт», «ЛДДТ», «Дослідники заповідних стежок Херсонщини», «Екологічний театр».

Колектив рибзаводу налічує126 працівників, сумлінна праця яких спрямована на щорічне виконання плану по вселенню водних біоресурсів у водойми загальнодержавного значення.

У цікавій та доступній для дітей формі провели екскурсію Якуба Анатолій Сергійович, — рибовод І категорії, випускник Херсонського аграрного університету, та Пашков Олександр Володимирович, – інженер з охорони праці, випускник Сімферопольського університету ім.Вернадського.

Екскурсоводи розповіли про головне завдання рибзаводу — вирощування рослиноїдних видів риб та коропа, з подальшим випуском у Каховське водосховище та інші рибогосподарські водні об'єкти.

Джерелом водопостачання для рибзаводу є р. Дніпро. Подача води до ставка-регулятора передбачена на одній нитці напірного водогону із залізобетонних труб. Подача та циркуляція води забезпечується двома насосними станціями.

На заводі сформовані стада плідників та ремонтне поголів'я судака, щуки, лина, сома, тарані, раків, відпрацьована технологія отримання їх молоді.

Юні натуралісти були у захваті від мешканців штучних водойм і ще довго будуть ділитися враженнями від поїздки.

"Каховська Зоря"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон