До чого готують херсонських школярів?

Піротехніки ГУ ДСНС України у Херсонській області взяли участь у Дні цивільного захисту, який 11 травня пройшов в багатьох школах Херсона.

Як правило, заходи такого змісту проходять у вигляді повторення теоретичних правил з питань безпеки життєдіяльності – формат конкурсів, вікторин і набуття практичних навичок по проведенню евакуації з місця навчання, дій у разі виникнення надзвичайних подій і ситуацій.

Та у двох навчальних закладах обласного центру вирішили урізноманітни програму Дня цивільного захисту і запросили на зустріч з дітьми представника мужньої і водночас цікавої професії – в.о.начальника групи піротехнічних та спеціальних водолазних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення старшого лейтенанта служби цивільного захисту Сергія Сіроштана.

Сьогодні його день видався навчальним. Спершу він спілкувався з учнями Херсонської спеціалізованої школи №30, а потім з вихованцями Херсонського вищого професійного комерційного училища.

У кожному закладі піротехнік докладно розповідав дітям про небезпеку, що несуть у собі вибухонебезпечні предмети часів минулих війни чи сучасні невідомі й підозрілі предмети. Він демонстрував пристрої, що вже знаходяться без вибухівки і не несуть у собі загрози, детально роз'яснював яка потужність ураження кожного з них і вкотре нагадував правила поведінки.

Кожного разу, виступаючи перед дитячою аудиторією, Сергій Сіроштан наголошує на послідовності дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів: не чіпати, не переносити, не кидати у вогонь. Далі слід позначити місце знахідки, обмежити до нього доступ сторонніх людей і повідомити до служб екстреного виклику «101» або «102».

Для більшої переконливості отриманої інформації представник Служби порятунку надає можливість переглянути соціальні відеоролики і змістовний фільм «Небезпечні знахідки». А також вручає листівки з застереженнями і правилами безпеки при знаходженні боєприпасів. Діти завжди з непідробним інтересом слухають піротехніка, дуже уважно, щоб потім задати своє запитання грамотно, зі знанням справи.

День цивільного захисту покликаний поінформувати, навчити, застерегти і нагадати і тільки з однією метою – зберегти життя і здоров'я дітей – майбутнього нашої держави.

ГУ ДСНС України у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон