У Херсоні започаткували нову традицію

Хоробрість, непохитність, мужність, велика віра у Перемогу над ворогом – цим жив увесь український народ.На долю українців випало достатньо випробувань, щоб кожен з нас усвідомив: Україна – велика держава, незалежність якої здобута надто дорогою ціною.

На 26-му році своєї незалежності держава переживає тривогу за мирне життя. На сході країни практично щодня гинуть українські військові, у надзвичайно складних умовах несуть свій службовий обов'язок онуки та правнуки легендарних воїнів-визволителів, військовослужбовці Збройних Сил та Національної Гвардії, - наші герої-захисники, які вірою і правдою служитимуть Батьківщині та українському народу до останнього подиху...

Тож сьогодні було започатковано гідну традицію: в день перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, вшановувати пам'ять про бійців, які загинули у зоні АТО, поклавши своє життя за мир і спокій незалежної України.

Ветерани Другої світової війни, учасники бойових дій у зоні антитерористичної операції, керівники області та міста, а також всі присутні поклали квіти до меморіалу на честь Героїв незалежної України.

По завершенні церемонії покладання квітів учасники, прикрашені символічними червоними маками, із прапорами України направилися до пам'ятника Невідомому солдату у парк у Слави.

Звернувшись до громади та ветеранів, голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв зазначив: «Сьогодні вся Україна відзначає подію, яка 72 роки тому назавжди змінила життя нашої країни та дала можливість усьому світу звільнитися від нацизму. Яка різниця між тими красноармійцями і сьогоднішніми героями?- Жодної!

Вони захищали свою землю, на якій проживали їх рідні, близькі та друзі - ми з вами. Тому сьогодні дуже важливий день. Всі очікували, що сьогодні будуть провокації - не буде в нас сутичок! Херсонщина - це територія миру та безпеки. Ми маємо різні політичні погляди, але ми не маємо двозначних розумінь Дня Перемоги».


Він, подякував ветеранам від всього покоління за те, що ми можемо сьогодні на цих схилах радіти Дню Перемоги та сьогоднішнім воїнам, які зараз захищають мир та спокій на нашій території.

За матеріалами Херсонської ОДА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон