Каховчан попереджають про небезпечну стихійну торгівлю молоком!

В наш час багато жителів м. Каховка купують молоко на стихійних ринках, у дворах, біля своїх будинківу власників, які не досліджують своїх корів на інфекційні хвороби, спільні для людей і тварин, а також не роблять профілактичних щеплень.

Так на вулицях нашого міста можна побачити власників корів із с.Коробки, Малокаховка, Роздольне, Чорноморівка, які взагалі не звертаються до лікарів ветеринарної медицини для проведення діагностичних досліджень та перевірки на субклінічний мастит (запалення молочної залози, яке протікає безсимптомно).

При такому захворюванні корів в молочній залозі відбуваються запальні процеси. Таке молоко може викликати ангіну, отит, пневмонію, менінгіт, гепатит та сильні харчові отруєння, і немає ніякої гарантії того, що така корова не хвора на інфекційні захворювання, спільні для людей і тварин.

Ветеринарні спеціалісти Каховської районної державної лікарні ветеринарної медицини, дільниць та дільничних лікарень два рази на рік відбирають кров для лабораторних досліджень на інфекційні хвороби, проводять профілактичні щеплення і обов'язково щомісяця перевіряють на субклінічну форму маститу корів власників, які здають молоко на молокопереробні підприємства і продають його на ринку.

Після цих досліджень власникам корів видають ветеринарну довідку, яка підтверджує, що така тварина клінічно здорова. Якщо ви купуєте молоко не на ринку, то вимагайте у власника корови довідку, яка видається на здорових тварин кожного місяця.

Задумайтесь, на яку небезпеку ви наражаєте себе та своїх дітей, купуючи молоко та молочні продукти на стихійних ринках у власників, які не досліджують свої корів.

Шановні каховчани! Дбайте про здоров'я ваших рідних і близьких. Повністю перевірене і безпечне молоко та молочні продукти можна купити лише на ринку, де проводиться повна ветеринарно-санітарна експертиза.

Каховська районна державна лікарня ветеринарної медицини
"Каховська Зоря"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон