Херсонщина стане пташиним раєм

На Херсонщині створюють «пташиний рай». Єдиний у системі Українського товариства мисливців та рибалок розплідник дичини біля села Підстепного в Олешківському районі області вже нинішнього року виростить вдвічі більше диких качок та фазанів — шість тисяч замість трьох.

А найближчими роками він має довести їхню кількість уже до десяти тисяч. Для цього мисливці вкладають гроші у розширення вольєрів та закупівлю кормів для птаства, яке потім розмножуватиметься самостійно в дикій природі.

Сьогодні на Херсонщині кількість фазанів зростає з року в рік, попри полювання на них. Популяція нараховує вже понад 45 тисяч особин, а за якихось десять років вона може зрости щонайменше наполовину.

До речі: голова обласної організації УТМР Леонід Величко каже, що тільки впродовж минулого року на зариблення водойм та закупівлю вирощених у громадських і приватних розплідниках фазанів і качок витратили 988 тисяч гривень членських внесків та коштів, зароблених від продажу карток на відстріл дичини.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон