Херсонські митники перевірили «дешевий» соняшник до Польщі

Херсонські митники ДФС продовжують системну роботу по взаємному обміну інформацією з митними органами іноземних держав.

Цього разу, завдяки спільній взаємодії з митними органами Польської Республіки співробітники управління протидії митним правопорушенням Херсонської митниці ДФС викрили протиправні дії миколаївського підприємства - експортера насіння соняшнику.

Під час митного оформлення, в зоні діяльності Херсонської митниці ДФС, соняшнику до Польської Республіки суб'єкт господарювання майже вдвічі занизив його митну вартість та включив недостовірні відомості до митної декларації.

Для підтвердження автентичності документів, які подавалися до митного оформлення товарів за зовнішньоекономічними контрактами, херсонські митники звернулися із запитами до митних органів Польської Республіки. Польські колеги повідомили: вартість насіння соняшнику, яке придбано польською компанією, вдвічі більша ніж заявлена українською компанією.

За результатами отриманої відповіді колег із Польщі, херсонські митники склали протокол про порушення митних правил за ст. 485 Митного кодексу України щодо неправомірного звільнення від сплати митних платежів чи зменшення їх розміру. Платник отримав штраф у розмірі майже 100 тис. гривень.

Довідково: Стаття 485. Дії, спрямовані на неправомірне звільнення від сплати митних платежів чи зменшення їх розміру, а також інші протиправні дії, спрямовані на ухилення від сплати митних платежів тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 300 відсотків несплаченої суми митних платежів.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон