Разом будемо шукати компроміс у спірній ситуації

Вчора, 30 березня до громадської приймальні народного депутата України Олександра Співаковського звернулись мешканці вулиць Карбишева та 200 річчя Херсонустосовно будівництва багатоквартирного будинку всередині житлового масиву.

Мешканці вже звертались до депутатів міської ради на пленарному засіданні, проте через відсутність кворуму рада ще не дійшла до розгляду цього питання.

Кілька слів про ситуацію: у 2009 році було укладено договір оренди земельної ділянки під капітальне будівництво строком до 2020 року. Весь цей час забудовник жодних дій не вчиняв, земельна ділянка пустувала та засмічувалась. За цей час мешканці прилеглих будинків прибрали земельну ділянку, посадили дерева та встановили дитячий майданчик.

І тільки зараз забудовник вирішив розпочати будівництво. Через це невеликий сквер та дитячий майданчик зникнуть, що звичайно вкрай обурює мешканців прилеглих будинків.

Ситуація справді спірна: з одного боку – це бажання інвестора побудувати багатоквартирний будинок, вкласти кошти в інфраструктуру та розвиток міста, при чому цілком на законних умовах (укладено договір оренди, на той час обов'язку проводити громадські слухання не було). З другого боку – це здоров'я, екологія та благоустрій житлового масиву, де фактично немає скверів та місця для прогулянок з дітьми.

В цій ситуації випливає одночасно кілька проблемних питань: відсутність генерального плану міста Херсон; неможливість ОСББ оформити належним чином законне право власності на прилеглу земельну ділянку до будинку через відсутність процедури (проект рішення подавав у минулому році депутат Сергій Жуйков, проте рада відмовилась його приймати).

Разом будемо шукати компроміс у цій складній та спірній ситуації", - запевнив помічник народного депутата України О.Співаковського Олексій САКОВНІЧ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон