Херсонські "шерифи" на сторожі громадського порядку

У Херсонському обласному Центрі зайнятості повідомляють, що з початку року 54 херсонських "шерифи" находяться на сторожі громадського порядку

З початку 2017 року в Херсонській області продовжується робота в частині реалізації соціально направленого проекту щодо організації громадських робіт з інформування населення з недопущення порушень громадського порядку, так звані «шерифи».

Станом на 23 березня поточного року 54 «шерифи» вже залучилися до відповідних громадських робіт в області. З них 20 – це особи з числа демобілізованих військовослужбовців із зони проведення АТО.

Набір активістів здійснюється з числа суспільно активних безробітних громадян, в першу чергу, з числа демобілізованих військовослужбовців із зони проведення АТО, що посилює рівень довіри громадськості до такого інструктора.

Фінансування заробітної плати «шерифів» здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та коштів місцевих бюджетів.

За оперативними даними, в області вже прийняті 80 рішень (розпоряджень) місцевих органів влади, що передбачають даний вид громадських робіт протягом 2017 року та виділення коштів місцевих бюджетів на їх співфінансування.

Оскільки на Херсонщині активно відбувається процес об'єднання територіальних громад, то акцент в реалізації даного проекту в поточному році буде направлено саме на об'єднані територіальні громади.

А «шериф», як представник громадськості, стане помічником голови об'єднаної територіальної громади із забезпечення профілактики правопорушень.

Продовження реалізації даного проекту в області призведе до формування у її жителів взаємної відповідальності за безпеку своїх громад, активізації населення в підтримці громадського порядку, демократизації суспільства і забезпечення стабільної соціальної ситуації, сприятиме інтеграції на ринку праці безробітних громадян та їх постійній зайнятості.

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ХОЦЗ

Фото - колаж ТСН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон