У Херсонському державному університеті буде кафедра військової підготовки

Уряд прийняв рішення про утворення в Херсонському державному університеті (та ще кількох українських вишах) кафедри військової підготовки,- повідомив народний депутат України Олександр Співаковський.

"...Відповідну постанову було оприлюднено буквально цими днями.

Однак це рішення якось пройшло поза увагою широкої громадськості та місцевих ЗМІ.

Наприклад, я був дещо здивований цим. Бо вважаю, що для Херсонщини, яка межує із загарбаним Кримом, це насправді гарна новина.

Ми ж бачимо як сонячний півострів поступово перетворюється на військову базу...

Відкриття військової кафедри в ХДУ дозволить організувати проведення військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу з урахуванням постійно зростаючої потреби у фахівцях із питань програмної інженерії, економіки, військового перекладу, фізичного виховання, спорту та реабілітації.

Ми, українці, звичайно, нація миролюбна, чужого нам не потрібно, але свого не віддамо. І якщо виникне така необхідність, боронити свою землю від ворога вийдемо усі — і старі, і малі.

Але, погодьтеся, краще все ж таки, щоб у разі такої потреби відсіч агресору дали ті, хто вміє це робити грамотно, професійно, як це належить. Звісно, нехай, як кажуть, не знадобиться, але зайвими знання не бувають. Із таким підступним сусідом, як у нас, потрібно бути завжди напоготові", - вважає Олександр Співаковський.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон