Співаковський: Херсонський гідрометеорологічний технікум отримає сучасне обладнання для навчання

Попри всі об'єктивні та суб'єктивні перепони, що виникли під час його розмитнення, Херсонський гідрометеорологічний технікум таки отримає сучасне обладнаннядля навчання, - повідомив народний депутат України Олександр Співаковський

"...Хоча, зізнаюся, довелося втручатися особисто, і я вдячний за оперативну допомогу Міністру соціальної політики А.О. Реві.

Можливості отримати надсучасне американське обладнання студенти мають завдячити керівництву технікуму.

Проте, через бюрократичні проблеми, навчальний заклад не зміг належним чином оформити та вчасно розмитнити гуманітарну допомогу від американської компанії Campbell Scientific, Inc. (йдеться про метеорологічне, гідрологічне, агрометеорологічне та екологічне обладнання, а також обладнання для визначення показників сонячної енергії, визначення та вимірювання параметрів оточуючого середовища тощо).

До речі, вартість обладнання становить понад 12 тис. доларів, і самостійно навчальний заклад навряд чи зміг його придбати. Але через затягування часу гуманітарний вантаж цілком міг бути відправлений назад до США без розмитнення.

На щастя, ми встигли: буквально за кілька днів питання вдалось вирішити, і вчора Міністр підписав наказ №381, завдяки якому обладнання вже зовсім скоро надійде до гідрометеорологічного технікуму. І його студенти тепер зможуть отримувати якісну освіту на сучасному обладнанні", - повідомив Олександр Співаковський.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон